John Green vindt zijn Alaska

Foto: Boekcover Looking For Alaska

2019 wordt een goed jaar voor boekverfilmingen, want ook Looking For Alaska zal (hopelijk) volgend jaar op het witte doek verschijnen. Het boek van John Green stond al twee jaar op het programma om verfilmd te worden en sinds de schrijvers en producers van zijn eerdere verfilmde boeken The Fault in Our Stars en Paper Towns aan het team zijn toegevoegd, lijkt er eindelijk iets te gebeuren met de film!

In de afgelopen twee jaar heeft de film al twee regisseurs versleten. Schrijver John Green was niet blij met filmstudio Paramount, omdat hij geen enkele invloed mag uitoefenen op de film. John Green is altijd erg stellig om fans te laten weten dat hij geen acteurs cast in zijn film, maar dat hij helemaal niet betrokken is bij Looking For Alaska, vindt hij erg jammer. De filmstudio heeft al sinds 2005 de rechten om het boek te verfilmen en Green heeft ze (zonder succes) zelfs proberen terug te kopen.

Gelukkig staat de film nu eindelijk op het programma bij Paramount. De eerste acteurs voor de verfilming zijn namelijk bekend gemaakt! Kristine Froseth gaat de rol op zich nemen van Alaska en Miles zal gespeeld worden door Charlie Plummer.

View this post on Instagram

In the Looking for Alaska Hulu series, Alaska will be played by Kristine Froseth (@kristine_froseth on instagram), and Miles will be played by Charlie Plummer (@charliefplummer on twitter and on instagram–but mostly on instagram). . I spoke to Kristine and Charlie on the phone yesterday and it was really special to have a conversation with the people who will become Miles and Alaska. I'm so grateful to them and to everyone involved with the Looking for Alaska series. It's all starting to feel very real! . I am so grateful that LFA has an enthusiastic readership all these years after its publication. I know people have strong casting opinions, but I'd ask you to remember that the people who've been cast are human beings (and young ones), so please be kind if/when tagging them. . (Also, a friendly reminder that I do not cast movies or limited series adaptations on Hulu. But I did get to see both of these actors' auditions, and they are both truly brilliant and embody the characters to me. They're both also fans of the book, which is nice!)

A post shared by John Green (@johngreenwritesbooks) on

John Green liet op Twitter weten dat hij de acteurs al aan de telefoon heeft gesproken en dat het “heel speciaal was om te praten met de mensen die Miles en Alaska zullen worden”. De schrijver kreeg zelfs de kans om hun audities te mogen zien, waarmee het lijkt dat hij eindelijk meer betrokken wordt bij de film.

In Looking For Alaska besluit de 16-jarige Miles om Florida te verruilen voor een avontuur op een kostschool in Alabama. Hij gaat op zoek naar ‘Het Grote Misschien’, zoals ook de dichter Rabelais op zijn sterfbed deed. De Nederlandse boektitel van Looking For Alaska is namelijk Het Grote Misschien. Op de kostschool maakt hij kennis met zijn kamergenoot Chip en de bijzondere, onvoorspelbare en sexy Alaska Young. Na een romantische dronken nacht met Miles vertrekt Alaska midden in de nacht en verongelukt. Miles laat ze ontredderd achter, terwijl hij probeert te begrijpen wat er met Alaska is gebeurd, en welke rol hij daarin heeft gespeeld.

Heb jij weleens een boek van John Green gelezen?

3 thoughts on “John Green vindt zijn Alaska

    • Ik vond Paper Towns ook erg leuk, maar ik vond dat dan ook een erg leuk boek, terwijl het niet iedereen z’n favoriet is. Ik ben ook benieuwd! Ergens zie ik het ook nog wel gebeuren dat het dan later ineens een serie wordt in plaats van een film.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s